Hoe een zonne-ruimteverwarmingssysteem werkt

 

(1) Een ruimteverwarmingssysteem op zonne-energie werkt met uw bestaande hydronische verwarmingssysteem (warm water). De zonnecollectoren circuleren een vloeistof, meestal een maïsglycol, door het zonnepaneel, waar het wordt verwarmd en vervolgens teruggevoerd naar de zonneopslagtank.

(2) Terwijl de verwarmde vloeistof door de opslagtank wordt gecirculeerd, wordt het water van de opslagtank verwarmd. De temperaturen in de tank kunnen variëren van 130F tot 175F.

(3) Het warme water dat wordt gebruikt door uw bestaande verwarmingssysteem – zoals in een vloerverwarmingssysteem – wordt gecirculeerd door een warmtewisselaar in de opslagtank.

Terwijl het water door de warmtewisselaar stroomt, wordt het opgewarmd en vervolgens teruggevoerd naar uw verwarmingssysteem.

Dit houdt uw verwarmingssysteem effectief uit – of verkort aanzienlijk de hoeveelheid die het gebruikt. Uw huis wordt nu verwarmd door gratis energie van de zon.

(4) Een extra warmtewisselaar wordt vaak gebruikt bij ruimteverwarmingssystemen op zonne-energie om ook te voorzien in warm tapwater. Dit is vooral effectief tijdens de zomermaanden, wanneer het verwarmingssysteem niet actief is.

Dit is slechts één voorbeeld van een ruimteverwarmingssysteem op zonne-energie. Deze systemen zijn vaak ontworpen om te passen bij uw specifieke toepassing en woning, en kunnen worden gebruikt om warmte te leveren aan andere systemen, zoals voor een zwembad.

 

Ogrzewanie podłogowe od słonecznego do wodnego